6 Ιουλίου 2008

Η εξημέρωση...

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΙΚΟΣΤΟ ΠΡΩΤΟ

Τότε ήταν που παρουσιάστηκε η αλεπού:
- Καλημέρα, είπε η αλεπού.

- Καλημέρα, απάντησε ευγενικά ο μικρός πρίγκιπας, που γύρισε προς το μέρος απ' όπου ακουγόταν η φωνή, μα δεν είδε τίποτε.
- Εδώ είμαι, είπε η φωνή, κάτω από τη μηλιά...
- Ποια είσαι συ; είπε ο μικρός πρίγκιπας. Είσαι πολύ όμορφη...
- Είμαι μια αλεπού, είπε η αλεπού.
- Έλα να παίξεις μαζί μου, της πρότεινε ο μικρός πρί
γκιπας. Είμαι τόσο λυπημένος...
- Δεν μπορώ να παίξω μαζί σου, είπε η αλεπού, δεν είμαι εξημερωμένη.
- Α! συγνώμη, έκανε ο μικρός πρίγκιπας. Μα, αφού σκέφτηκε λίγο, πρόσθεσε:
- Τι πάει να πει «εξημερωμένη»;

- Δεν θα είσαι από 'δω, είπε η αλεπού, τι ψάχνεις να βρεις; - Ψάχνω να βρω τους ανθρώπους, είπε ο μικρός πρίγκιπας. Τι σημαίνει εξημερωμένη;
- Οι άνθρωποι, είπε η αλεπού, έχουν τουφέκια και κυνηγούν. Αυτό
είναι πολύ ενοχλητικό. Ακόμη ανατρέφουν κότες. Είναι το μόνο που τους ενδιαφέρει. Μήπως ψάχνεις για κότες;
- Όχι, είπε ο μικρός πρίγκιπας, ψάχνω για φίλους. Τι σημαίνει «εξημερώνω»;
- Είναι κάτι ξεχασμένο για
τα καλά, τώρα πια, είπε η αλεπού. Αυτό σημαίνει «δημιουργώ δεσμούς».
- Δημιουργώ δεσμούς; - Ναι, βέβαια, είπε η αλεπού. Για μένα εσύ δεν είσαι ακόμη παρά ένα αγοράκι όμοιο με εκατό χιλιάδες άλλα μικρά αγόρια. Και δεν έχω την ανάγκη σου. Κι εσύ το ίδιο δεν έχεις την ανάγκη μου. Για σένα, δεν είμαι παρά μια αλεπού όμοια με εκατό χιλιάδες άλλες αλεπούδες. Μα, αν εσύ με εξημερώσεις, θα 'χουμε ανάγκη ο ένας τον άλλο. Θα 'σαι για μένα μοναδικός στον κόσμο. Θα 'μαι για σένα μοναδική στον κόσμο...
- Αρχίζω να καταλαβαίνω, είπε ο μικρός πρίγκιπας. Υπάρχει ένα λουλούδι... νομίζω πως μ' έχει εξημερώσει...
- Καθόλου απίθανο, είπε η αλεπού. Πάνω στη Γη βλέπει κανείς κάθε λογής πράματα...
- Ω! Αυτό δεν έγινε στη Γη, είπε ο μικρός πρίγκιπας. Η αλεπού φάνηκε να ενδιαφέρεται πολύ. - Σ' ένα άλλο πλανήτη;
-Ναι.

- Υπάρχουν κυνηγοί σε κείνο εκεί τον πλανήτη;
- Όχι.
- Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον! Και κότες;
- Όχι.
- Τίποτε δεν είναι τέλειο, αναστέναξε η αλεπού. Όμως, η αλεπού ξαναγύρισε στην ιδέα της: - Η ζωή μου είναι μονότονη. Κυνηγώ κότες, οι άνθρωποι κυνηγούν εμένα. Όλες οι κότες μοιάζουν μεταξύ τους κι όλοι άνθρωποι μοιάζουν το ίδιο. Λοιπόν, κι εγώ κάπως βαριέμαι. Όμως, αν με εξημερώσεις, η ζωή μου θα μοιάζει σαν να την πλημμύρισε ο ήλιος. Θα γνωρίσω ένα θόρυβο από βήματα διαφορετικά απ' όλα τ' άλλα. Τα άλλα βήματα με κάνουν να καταχωνιάζομαι μέσα στη γη. Το δικό σου θα με φωνάζει να βγω έξω από την τρύπα μου, σαν να 'ναι μια μουσική. Κι ύστερα, κοίταξε! Βλέπεις εκεί κάτω τα σταροχώραφα; Εγώ δεν τρώω ψωμί. Για μένα, το σιτάρι δεν χρησιμεύει σε τίποτε. Κι αυτό είναι θλιβερό! Μα εσύ έχεις χρυσαφένια μαλλιά. Θα 'ναι υπέροχα όταν θα μ' έχεις εξημερώσει! Το στάρι που είναι χρυσαφένιο, εσένα θα μου θυμίζει. Και θ' αγαπώ το θόρυβο του ανέμου καθώς θα περνάει ανάμεσα από τα στάχυα του σταριού. Η αλεπού σώπασε και βάλθηκε να κοιτάζει το μικρό πρίγκιπα για πολλή ώρα.
- Σε παρακαλώ, εξημέρωσέ με, είπε!
- Πολύ το θέλω, απάντησε ο μικρός πρίγκιπας, μα δεν έχω καιρό. Έχω ν' ανακαλύψω φίλους και να γνωρίσω πολλά πράγματα. - Δεν ξέρουμε παρά εκείνα που μας δίνουν την δυνατότητα να δημιουργούμε δεσμούς, είπε η αλεπού. Οι άνθρωποι δεν έχουν πια καιρό να μάθουν κάτι. Αγοράζουν πράγματα ετοιματζίδικα, φτιαγμένα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια από τους εμπόρους. Και καθώς δεν υπάρχουν ποτέ έμποροι που να γίνονται φίλοι, οι άνθρωποι δεν έχουν πια φίλους. Αν θέλεις ένα φίλο, εξημέρωσε με!
- Τι πρέπει να κάνω; είπε ο μικρός πρίγκιπας.
- Πρέπει να είσαι πολύ υπομονετικός, απάντησε η αλεπού. Στην αρχή θα πρέπει να καθίσεις κάπως μακριά από μένα, όπως κάνω τώρα εγώ, πάνω στο χορτάρι. Θα σε κοιτάζω με την άκρη του ματιού μου και συ δεν θα λες τίποτε. Η κουβέντα γίνεται αιτία να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις. Όμως, κάθε μέρα, θα μπορείς να 'ρχεσαι και να κάθεσαι κάπως πιο κοντά σε μένα... Την άλλη μέρα, ο μικρός πρίγκιπας ξαναγύρισε.
- Θα 'ταν καλύτερα να 'ρχεσαι την ίδια ώρα, είπε η αλεπού. Αν, για παράδειγμα, πρόκειται να έρθεις στις τέσσερις το απόγευμα, από τις τρεις κιόλας εγώ θ' αρχίσω να 'μαι ευτυχισμένη. Όσο θα προχωρεί η ώρα, τόσο περισσότερο ευτυχισμένη θα νιώθω. Στις τέσσερις κιόλας θ' αρχίσω να εκνευρίζομαι και ν' ανησυχώ. Θα 'χω ανακαλύψει το τίμημα της ευτυχίας! Μα όταν εσύ θα 'ρχεσαι μια οποιαδήποτε ώρα, δεν ξέρω ποια, ποτέ δεν θα ξέρω πότε θ' αρχίσω να καρδιοχτυπώ... Χρειάζονται ορισμένα τυπικά.
- Τι είναι ένα τυπικό; ρώτησε ο μικρός πρίγκιπας.
- Είναι κι αυτό κάτι ξεχασμένο από πολύν καιρό, είπε η αλεπού. Κάτι που κάνει κάποια μέρα να 'ναι διαφορετική από τις άλλες μέρες, μια ώρα διαφορετική από τις άλλες ώρες. Για παράδειγμα, υπάρχει μια τυπικότητα στους κυνηγούς. Την Πέμπτη χορεύουν με τις κοπέλες του χωριού. Τότε, η Πέμπτη είναι μια μέρα υπέροχη! Κατηφορίζω για περίπατο μέχρι τ' αμπέλι. Αν οι κυνηγοί χόρευαν κάθε φορά που θα τους ερχόταν το κέφι, οι μέρες θα 'μοιαζαν όλες ίδιες, με αποτέλεσμα να μην έχω εγώ ποτέ διακοπές. Έτσι ο μικρός πρίγκιπας εξημέρωσε την αλεπού. Κι όταν πλησίαζε να 'ρθει η ώρα του αποχωρισμού:
- Αχ! είπε η αλεπού... Θ' αρχίσω τα κλάματα.
- Δικό σου είναι το λάθος, είπε ο μικρός πρίγκιπας.
- Ναι, σωστά, είπε η αλεπού.
- Μα συ θα βάλεις τα κλάματα, είπε ο μικρός πρίγκιπας.
- Και βέβαια, είπε η αλεπού.
- Τότε, από αυτό, δεν κερδίζεις τίποτε!
- Κάτι κερδίζω, είπε η αλεπού, είναι το χρώμα του σιταριού.
Ύστερα πρόσθεσε:
-Πήγαινε πάλι να δεις τα τριαντάφυλλα, θα καταλάβεις πως το δικό σου είναι μοναδικό στον κόσμο.
- Θα ξανάρθεις να με αποχαιρετήσεις κι εγώ θα σου κάνω δώρο ένα μυστικό. Ο μικρός πρίγκιπας έφυγε για να πάει να ξαναδεί τα τριαντάφυλλα:
- Δεν είναι ολότελα όμοια με το δικό μου σκέφτηκε..όχι δεν είσαστε, τους είπε. Κανείς δεν σας έχει εξημερώσει και σεις δεν έχετε εξημερώσει κανένα. Είσαστε όπως ήταν η αλεπού μου. Κι εκείνη δεν ήταν παρά όμοια με εκατό χιλιάδες άλλες. Όμως εγώ την έχω κάνει φίλη μου κι είναι τώρα μοναδική στον κόσμο. Και τα τριαντάφυλλα έδειξαν να τα 'χουν πειράξει πολύ τα λόγια του μικρού πρίγκιπα.
- Είσαστε όμορφα, μα είσαστε άδεια, πρόσθεσε. Κανείς δεν θα μπορούσε να πεθάνει για σας. Σίγουρα, κάποιος τυχαίος περαστικός, βλέποντας το δικό μου λουλούδι θα νόμιζε πως σας μοιάζει. Μα, από μόνο του αυτό, είναι πιο σημαντικό από όλα εσάς, γιατί εγώ το ποτίζω, το προφυλάσσω κάτω από ένα γυάλινο δοχείο. Γιατί είναι αυτό που εγώ προφύλαξα με το παραβάν. Γιατί αυτό είναι που του σκότωσα τις κάμπιες (εκτός από δυο ή τρεις που τις άφησα για να γίνουν πεταλούδες). Γιατί αυτό είναι εκείνο που το άκουσα να παραπονιέται ή να περηφανεύεται ή, μάλιστα, μερικές φορές να σωπαίνει. Γιατί είναι το τριαντάφυλλό μου. Και γύρισε προς την αλεπού.
- Γεια σου, είπε...
- Γεια σου, είπε η αλεπού. Να το μυστικό μου. Είναι πολύ απλό: δεν βλέπει κανείς πολύ καλά παρά μονάχα με την καρδιά. Ότι είναι σημαντικό, δεν το βλέπουν τα μάτια.
- Ότι είναι σημαντικό δεν το βλέπουν τα μάτια, επανέλαβε ο μικρός πρίγκιπας, για να το θυμάται.
- Είναι ο χρόνος που έχεις χάσει για το τριαντάφυλλό σου και που το κάνει τόσο σημαντικό. - Είναι ο χρόνος που έχω χάσει για το τριαντάφυλλό μου... έκανε ο μικρός πρίγκιπας, για να το θυμάται.
- Οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει αυτή την αλήθεια, είπε η αλεπού. Όμως εσύ δεν πρέπει να την ξεχάσεις. Να γίνεις υπεύθυνος για πάντα εκείνου που έχεις εξημερώσει. Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλό σου...
- Είμαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλό μου... επανέλαβε ο μικρός πρίγκιπας, για να μην το ξεχάσει.
~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~

Ένα απ'τα αγαπημένα μου βιβλία..ο μικρός πρίγκιπας του ΣΑΙΝΤ ΕΞΥΠΕΡΥ.Ειδικά το κεφάλαιο της εξημέρωσης το λατρεύω!!Ένα κεφάλαιο με βαθύτατο νόημα..γιατί " Δεν βλέπει κανείς πολύ καλά παρά μονάχα με την καρδιά. Ότι είναι σημαντικό, δεν το βλέπουν τα μάτια. Το ουσιαστικό είναι αόρατο στο μάτι,μόνο με την καρδιά μπορείς να δείς σωστά"

"Έτσι και ο κάθε άνθρωπος έχει την δική του μοναδικότητα και γι'αυτό είναι ξεχωριστός.

Αυτό που προσπαθούμε να
κάνουμε είναι να κάνουμε τον κάθ
ε άνθρωπο ίδιο με όλους τους άλλους ενώ αυτό που θα έπρεπε να
κάνουμε είναι να παρακινούμε τον καθένα να αναπτύξει και να ανακαλύψει την
μοναδικότητα του."(Λ.ΜΠΟΥΣΚΑΛΙΑ)

Αλήθεια πότε ήταν η τελευταία φορά που εξημερώσατε κάποιον,
ή που σας εξημέρωσε κάποιος;
Που έγινε μοναδικός-η για εσας ανάμεσα σε χιλιάδες άλλους?
Μήπως.. λέω, μήπως έχουμε κλειστεί στο "¨καβούκι"μας φοβούμενοι να δείξουμε τον εαυτό μας και την μοναδικότητα μας
στους άλλους πιστεύοντας ότι με την διαδικασία της εξημέρωσης χάνουμε εμάς;......
Εμένα πάντως κάποιοι εδώ γύρω με εξημέρωσαν η τους εξημέρωσα δεν είμαι σιγουρη,όπως και να 'χει όμως.. είμαι πολύ ευτυχισμένη!!!Είναι οι φίλοι μου και είναι μοναδικοί πλέον για μένα!!!!!Να είναι πάντα καλά!

19 σχόλια :

 1. ΣΟΘΙΣ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ! ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, ΣΟΘΙΣ ΜΑΣ ΚΑΛΗ !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αχ αυτο το παραμθθι!!!ποσες φορες μου εχεις πει οτι το λατρευεις;;;να που το εκανες αναρτηση και τοο διαβασα κι εγω!!!πολυ ωραιο φιλεναδα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πάντα γλυκομίλητος σκόρπιες σκέψεις..να είσαι καλά φίλε μου!!! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εμείς θέλουμε να μας εξημερώσεις,
  Αστροκόριτσο!!!
  Θα μας εξημερώσεις;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Nαι Εκάτη,το πρωτοδιάβασα όταν ήμουν πολλή μικρή και το λάτρεψα η αλεπού κι ο πρίγκιπας από τότε γίνανε οι παιδικοί μου ήρωες..συνέχισα να το διαβάζω ούτε και ξέρω πόσες φορές, συνεχίζουν να είναι οι ήρωές μου μα και οι δάσκαλοί μου συνάμα..μου δίδαξαν κάτι πολύ σημαντικό,ότι το "ουσιαστικό είναι αόρατο στο μάτι μόνο με την καρδιά μπορείς να δείς σωστά."
  Χαίρομαι που σου άρεσε φιλενάδα :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Φυσικά elzin..εδώ και μέρες ξεκίνησε η "διαδικασία"της εξημέρωσης σου..νόμιζα πως το είχες καταλάβει!!! :))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος7/7/08, 9:12 π.μ.

  Καλημέρα σε όλους, πολύ διδακτική ιστορία.
  Πράγματι οι άνθρωποι δεν δέχονται το διαφορετικό και για να είναι κάποιος αποδεχτός σε μια κοινωνία, ομάδα, παρέα, πρέπει να είναι ίδιος με τους άλλους.
  Τότε το άτομο χάνει την μοναδικότητα του προσπαθώντας να αλλάξει για να γίνει αποφεκτός.
  Υπάρχουν δύο καταστάσεις που συμβαίνουν..
  Η προσαρμοζόμαστε στο περιβάλον..
  Η προσαρμόζουμε το περιβάλον στα μέτρα μας..
  Τώρα ποια πιστεύετε πως είναι η ιδανική?

  Οσο για τον φόβο, μην πάτε μακρυά στα blogs πολλοί λίγοι έχουν όνομα τηλ. και τα πραγματικά τους στοιχεία, κρύβονται τρομαγμένοι πίσω απο την ανωνυμία.


  Ετσι χάνεται η ομορφιά της μοναδικότητας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Kαλημέρα Theodosia :)..Eχεις δίκιο στο ότι προκειμένου να γίνουμε αποδεκτοί γινόμαστε αυτό που θέλουν οι άλλοι να είμαστε και καταχωνιάζουμε αυτο που πραγματικά είμαστε..έτσι χάνουμε την μοναδικότητά μας.Και ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός,όπως και ότι άλλο υπάρχει γύρω μας!Όσο για τις δύο τακτικές που αναφέρεις εγώ θα έλεγα ότι δεν χρειάζεται να προσαρμοστεί κανείς,απλά αφήνουμε να φανεί αυτό που πραγματικά είμαστε και σε όποιον αρέσουμε..άλλωστε δεν είναι δυνατόν να είμαστε αποδεκτοί απο όλους!!Εξού και η εξημέρωση,αφήνουμε να μας εξημερώσει κάποιος που εμείς θέλουμε και που θα είναι μοναδικός για μας μέσα απο την εξημέρωση!!
  Όσο για την ανωνυμία στο διαδύκτιο είναι άλλο κεφάλαιο,δεν νομίζω ότι θα ήταν φρόνιμο να δώσουμε τηλ και όλα τα προσωπικά μας στοιχεία στο διαδύκτιο ε τι λές?για σκέψου το αυτό...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Nα μαι κι εγώ Σοθούλα μου γλυκιά!!

  Αχ βρε κορίτσι, τι να πω για τον μικρό πρίγκηπα και τι για τον κόσμο που υπάρχουμε...

  Ξέρεις, λένε για εμάς τα ψάρια (χιχι) ότι πολλές φορές ονειροπολούμε και πλάθουμε κόσμους στο μυαλό μας, με σκοπό να αποδράσουμε από τη σκληρή πραγματικότητα....Δεν έχουν άδικο..πολλές φορές, ένας ονειρικός κόσμος, πλασμένος από τη φαντασία, και με δυσδιάκριτα όρια από τον πραγματικό, σου αφήνει μια γλύκα στη ψυχή που σου δίνει δύναμη να παλέψεις και να συνέχισεις και να πολεμήσεις...

  Εκεί είναι που πρέπει να κηνυγήσουμε ... εκεί είναι που πρέπει να εξημερώσουμε και να εξημερωθούμε...εκεί...όταν δηλαδή φανταστούμε την ευτυχία ..όταν δηλαδή ονειρευτούμε τη ψυχή μας ανοιχτή στους ανθρώπους και την αγάπη , μα και τις άλλες ψυχές ανοιχτές σε εμάς...

  Εκεί είναι που πρέπει να κηνυγήσουμε το όνειρο και το παραμυθι να το κανουμε αλήθεια

  Σε φιλώ γλυκά κοριτσάκι μου !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Νελάκι μου καλημέρα!!Να κυνηγήσουμε το όνειρο..και εμείς σαν ψαράκια που είμαστε ξέρουμε τον τρόπο ε κοριτσάκι?Μ'αρέσει ο κόσμος του ονείρου εκεί ονειρευόμαστε ότι ακριβώς θέλουμε
  ταξιδεύουμε όπου θέλουμε χωρίς περιορισμούς.Και πιστεύω ότι μας έχουμε εξημερώσει,πως αλλιως?Μέσα απο την δική μας εξημέρωση μάθαμε να αγαπάμε τους ανθρώπους και να είμαστε δεκτικοί στην αγάπη..να παίρνουμε και να δίνουμε απλόχερα,να εξημερώνουμε αλλά και να μας εξημερώνουν..να γινόμαστε μοναδικοί για κάποιους αλλά και να κάνουμε μοναδικούς κάποιους για μας..αυτή είναι η ιδιαιτερότητα της εξημέρωσης!!

  Εγώ σε φιλώ πιο γλυκά κοριτσάκι!!! :))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Λοιπόν αστεράκι
  Ο μικρός πρίγκηπας και η πανέμορφη αλεπού εξημέρωσαν ο ένας τον άλλο κι έτσι τα στάχυα και το τριαντάφυλλο είναι η αγάπη με τα μάτια της καρδιάς τους.Έχει σημασία ποιος έκανε την αρχή; Καμία!
  Τί έχει σημασία;
  ''Το στάρι που είναι χρυσαφένιο, εσένα θα μου θυμίζει''είπε η αλεπού
  ''Μα, από μόνο του το τριαντάφυλλο μου, είναι πιο σημαντικό από όλα εσάς, γιατί εγώ το ποτίζω...και γιατί αυτό είναι εκείνο που το άκουσα να παραπονιέται ή να περηφανεύεται ή, μάλιστα, μερικές φορές να σωπαίνει. Γιατί είναι το τριαντάφυλλό μου καί είμαι υπεύθυνος γι΄αυτό... ''είπε ο πρίγκηπας.
  Λες πως είσαι πολύ ευτυχισμένη και νομίζω φαίνεται, όπως φαίνεται και κάτι επίσης σημαντικό. Είσαι ερωτευμένη και μάλιστα με τα μάτια της καρδιάς...
  Θα κλείσω με μια ευχή: Να χαμογελάς πάντα....σου αξίζει και σου πάει!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Καλησπέρα βασίλη..έχεις απόλυτο δίκιο
  δεν έχει καμία μα καμία σημασία ποιος έκανε την αρχή,ποιος εξημέρωσε ποιον.Σημασία έχει ότι έγινε,ότι πλέον τα σταροχώραφα έγιναν χρυσαφένια στα μάτια της αλεπούς,και το τριαντάφυλλο το ομορφότερο απ'όλα τ'άλλα τριαντάφυλλα στα μάτια του μικρού μας πρίγκιπα.Απέκτησαν μοναδικότητα στα μάτια τους μα κυρίως στην καρδιά τους κι αυτό γιατί όπως λέω και πιο πάνω,το ουσιαστικό είναι αόρατο στο μάτι,μόνο με την καρδιά μπορείς να δείς σωστά!!

  Είπα ότι είμαι ευτυχισμένη και
  φαίνεται λές..χαίρομαι τότε γι'αυτό, γιατί,όταν ενας άνθρωπος είναι ευτυχισμένος,και μάλιστα απο την αγάπη που τον περιβάλλει μόνο αγάπη μπορεί να δώσει..χμ λες επίσης ότι είμαι ερωτευμένη και ότι και αυτό φαίνεται,επειδή σου έχω κάποια αδυναμία :) θα σου απαντήσω και σ'αυτό..μα φυσικά!!Πως αλλιώς?Είμαι ερωτευμένη με τον ήλιο,είμαι ερωτευμένη με τα αστέρια,με την σελήνη,με την φύση,είμαι ερωτευμένη με τους ανθρώπους,είμαι ερωτευμένη με τα χρώματα..αρα πολύ πολύ ερωτευμένη με τη Ζωή..και πάντα ερωτεύομαι με τα μάτια της καρδιάς βασίλη!!

  Ευχαριστώ πολύ πολύ για την ευχή σου,ελπίζω να μου αξίζει και αφού λες ότι μου πάει θα χαμογελώ συχνότερα τώρα!!(γυναίκα) ;)

  φιλιά βασίλη!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΠΟΣΤ,ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Καλημέρα!!Να που το έμαθες τώρα spyro 1000 αι πίστεψέ με αξίζει να το διαβάσεις όλο!!!
  Χαίρομαι που σου άρεσε..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ανώνυμος8/7/08, 9:35 π.μ.

  καλημερα πιτσιρικα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Καλώς τον ταξιδιάρη φίλο μου :)
  Καλημέρα καλημέρα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ανώνυμος8/7/08, 4:30 μ.μ.

  Σ ευχαριστώ για το σχόλιο, έτσι θέλω να μαθαίνω πως άνθρωποι - ιδιάιτερα φίλοι- ζουν την ημέρα τους ευτυχισμένα.

  γιατί εγώ που έχω όλα τα στοιχεία μου τι έχω πάθει νομίζεις?
  Απολύτως τίποτα
  http://www.theodosiabusiness.blogspot.com/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Πιστεύω ότι εμείς φτιάχνουμε τη μέρα μας Theodosia μου..να σήμερα η δική μου πήγε να χαλάσει λιγάκι αλλά πρόλαβα και την εφτιαξα πάλι!!!! :)

  Τώρα όσο για τα προσωπικά στοιχεία που λές,όπως το βλέπει ο καθένας,δεν έπαθες τίποτα λές και μακάρι να μη πάθεις ποτέ..κάποιος γνωστός μου μόνο κατοικία που δεν άλλαξε!!όλα τ'άλλα ναι.

  Να έχεις ενα όμορφο απόγευμα!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Γιατί το Εμείς,είναι καλύτερο από το..Εγώ!!